De ideale tuin

De ideale tuin

In deze blog geven we je een paar tips in een stappenplan om jouw ideale tuin te ontwerpen.

Stap 1

Het is belangrijk om eerst goed rond te kijken wat jij mooi vind. Begin met rond kijken op bijvoorbeeld een tuinbeurs zoals wij hebben. Ook een mogelijkheid is om een moodboard te maken waar verschillende soorten foto’s uit tijdschriften in plakt. Wanneer je genoeg ideeën hebt verzameld en een moodboard hebt gemaakt kun je naar de volgende stam van het ontwerpen van je tuin.

Stap 2

Wat zijn je behoeftes? Schrijf alles op in wat er zondertwijfel in uw ideale tuin moet komen. Moet er een plek komen waar u kunt zitten en moet die in de zon of juist in de schaduw? Wilt u veel doen aan de tuin dus uw groenevingers laten wapperen of juist een onderhoud vriendelijke tuin waar bijna niks aan hoeft te gebeuren? Heeft u kinderen / kleinkinderen? Moeten deze in de tuin spelen? Bedenk voor deze vragen allemaal een antwoordt voordat u aan het ontwerp begint.

Stap 3

Begin pas bij de derde stap met het ontwerpen / tekenen van uw tuin. Dit geeft een duidelijk overzicht tijdens het tekenen. Wanneer u zelf een schets heeft gemaakt van hoe uw tuin er ongeveer uit moet zien is het slim om een professional het veder te laten doen. De rede dat je dit beter door een professional te laten doen is, omdat hij meer ervaring heeft en dus week wat mogelijk is en wat niet. Heeft de ontwerper een indicatie hoeveel het mag gaan kosten.

Stap 4

Wanneer je een ontwerp hebt staat er nog maar één ding te doen voordat je verbouwing van de tuin kan beginnen. Er moet namelijk nog een begroting worden gemaakt. Wat ga je zelf doen en wat moet er gebeuren door een stratemaker / tuinier. Wanneer de begroting rond is kan de verbouwing van je tuin beginnen!

Succes bij het ontwerpen van uw perfecte tuin!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.